voet fetish

Voet fetisjisme, voet partialism, voet aanbidding of Podofilie is een uitgesproken seksuele interesse in voeten. Het is de meest voorkomende vorm van seksuele fetisjisme voor anders niet-seksuele voorwerpen of lichaamsdelen, en komt vaker voor bij mannen dan vrouwen
Voet fetisjisme is gedefinieerd als een uitgesproken seksuele interesse in de voeten. Extensies van deze fetish bevatten schoenen en kietelen. Sigmund Freud beschouwd als mond-bindend als een vorm van fetisjisme. Voor een voet fetisjist, trekpleisters zijn de vorm en grootte van de voet en tenen (bijv. lange tenen, korte tenen, beschilderde teennagels, hoge bogen, zolen enz.), sieraden (bijv. teenringen, Enkelbandjes, etc.), behandelingen (zoals pedicures of masseren), staat van de jurk (blote voeten, sandalen, flip flops, socked voeten, kousen, hoge hakken, etc.), geur en/of zintuiglijke interactie (bijvoorbeeld ruiken de voet likken, wrijven, zoenen, kietelen, bijten, zuigen tenen, enz.).
Footjob is een (niet-doordringende) seksuele praktijken met de voeten waarbij iemands voeten op een partner wordt gewreven om het opwekken van seksuele opwinding, stimulatie of orgasme. In sommige gevallen kan het deel van een Voetfetish. Footjobs worden het vaakst uitgevoerd op mannen, met een partner met behulp van hun voeten of tenen te omlijnen of wrijven van de andere partner genitale gebied. Footjob kan verwijzen naar de praktijk van het gebruik van iemands voeten of tenen te strelen van de partner van een vrouwelijke borsten of vulva.