latex fetish

LAK EN LATEX FETISJ

Velen hebben een voorkeur voor het dragen van lak en of latex kleding. De meerderheid van hen vindt het seksueel opwindend. Ze hebben een fetish om hun partner of zichzelf lak of latex kleding aan te trekken en daarmee een rollenspel te spelen met aangepaste kledij. Deze lak en latex fetish wordt in veruit de meeste gevallen gecombineerd met seks speeltjes zoals een dildo uit latex of een latex vibrator of een strap-on. Dagelijks verschijnen er nieuwe en gespecialiseerde websites die lak en latex kleding en lingerie aanbieden en zit zowel voor haar als voor hem.

Wat is het verschil tussen lak en latex?
Voor ingewijden in fetishme bestaat er een groot verschil tussen latex en lak kledij. Zo wordt latex kledij gemaakt met mallen die worden in vloeibaar latex of rubber te dompelen. Daarna worden ze met behulp van een speciaal ontworpen productieproces gevulkaniseerd. Latex en rubber zijn twee benamingen voor hetzelfde product. Beiden verschillen echter grondig van kledij uit lak.

Puur natuur
Velen geven de voorkeur aan latex kledij. Dat is niet zo verwonderlijk. Latex is een puur natuurproduct. Het heeft wel wat meer onderhoud nodig om de levensduur van latex te bewaren. Het manipuleren, aantrekken en dragen van latexkleding zorgt bij velen voor een ongeëvenaarde seksuele opwinding. Volgens velen best vergelijkbaar met een seksueel opwindend voorspel. Het gebruik van deze latex kleding bouwt de seksuele spanning op die eindigt in een hevig orgasme waaraan maar geen einde lijkt aan te komen.

Voor een goed gebruik van latex lingerie

• Gebruik je voor dat je de kleding aantrekt best talkpoeder. Talkpoeder maakt dat je de kleding makkelijker kunt aantrekken. Het beschermt je latex kleding tegen beschadigingen en vooral tegen scheuren
• Rol zowel kousen als panty’s en handschoenen zo ver mogelijk naar beneden. Verwijder daarna alle lucht uit de kleding door erop te drukken
• Rol daarna je kousen of handschoenen naar boven zonder er weer lucht te laten indringen
Latex nat en droog dragen

Latex kleding kun je op twee manieren dragen. Zowel nat als droog zorgt het dragen van latex voor de nodige seksuele opwinding dat door de dragers ervan erg wordt gewaardeerd.
Voor maximaal draagcomfort moet je bij het droog of nat dragen van latex enkele belangrijke richtlijnen respecteren:

• Latex droog dragen: je doet talkpoeder zowel op je huid als op de binnenkant van je latex kleding. Het talkpoeder zorgt voor een beter glij effect zodat je de latex kleding gemakkelijker kunt aantrekken. De talkpoeder legt een beschermlaag over je latex kleding en zorgt tegelijkertijd voor de typisch grijze tint
• Latex kleding nat dragen: door gebruik te maken van een siliconen glij- of massageolie, zekrt bij sterke lichaamsbeharing. Wrijf je lichaam, benen, of armen in met het speciale product en trek daarna het latex kledingstuk aan
Latex kledij moet goed glimmen
Latex kleding is van oorsprong dof. Het is best vergelijkbaar met… de binnenband van je fiets. Goed onderhouden latex kledij moet echt glimmen. Je gebruikt latex kledij daarom bij voorkeur steeds gecombineerd met een speciale latex spray. Die zorgt voor het mooie glimmende, fetish effect dat op gespecialiseerde foto’s altijd te zien is. Zowel het herhaaldelijk wassen en droogwrijven met een zachte doek verhoogt de glans van je latex kledij. Voor de meest aangename ervaring en het in stand houden van de levensduur van je latex kledij zorg je er dus best voor dat je zowel talkpoeder als een speciale latex cleaner en glans spray steeds in voorraad hebt.

Latex kledij onderhouden
Latex laat zich eenvoudig reinigen met handwarm water en eventueel een zachte zeep. Met de hand wassen dus. Droog het latex met een doekje dat niet pluist. Bij voorkeur dient het artikel weer voorzien te worden van talkpoeder. Houd je latex artikelen zoveel mogelijk uit het zonlicht omdat rubber en latex niet UV-resistent zijn, bewaar de je artikelen dus best op een donkere plaats. Latex is extreem rekbaar, maar kan ook gemakkelijk beschadigd worden. Daarom moet je scherpe voorwerpen zoals juwelen en haarspelden tijdens de omgang met latex mijden.
Aan het dragen van latex kledij is één nadeel verbonden. Latex is een natuurproduct en kan daardoor allergieën veroorzaken.