Gipsfetish

GIPSFETISJISME OF GENIETEN VAN HET DRAGEN VAN EEN GIPSVERBAND

Een gipsfetisjisme of cast fetisj is een van de vele seksuele getinte fetisjismen. Diegenen die plezier beleven aan het dragen van een gipsverband noemt men casters. Zij raken seksueel opgewonden van het dragen van een gipsverband, van het aanleggen van een gipsverband bij anderen of door het gadeslaan van een gegipst lichaamsdeel bij vreemden. Liefst zonder dat iemand daar iets van merkt. Gips heeft zowel betrekking op het materiaal dat we gebruiken voor een gipsverband als om de constructie zelf te omschrijven. Gips wordt nu nog maar weinig gebruikt voor het aanleggen van een gipsverband. Gips als materiaal voor een verband wordt meer en meer vervangen door kunststof. In vergelijking met het klassieke gips zorgt kunststofgips voor vele belangrijke voordelen. Kunststof droogt veel sneller gips veel sneller en is al na amper een half uurtje volledig hard. Bij een klassiek gipsverband kan dat drogen tot maar liefst 48 uur duren. Zowel echt als kunstgips worden allebei meestal gips of gipsverband genoemd.

Immobiel zijn doet genieten
Gipsfetisjisme is een wereldwijd fenomeen en komt dus overal ter wereld voor. Gipsfetisjisten raken vooral opgewonden van de immobiliteit die het dragen van een gipsverband met zich mee brengt. Dat is ook het geval bij het zien van het contrasterende zachte, roze vlees van de huid met het harde, witte gipsverband. Gipsfetisjisten op oudere leeftijd geven de voorkeur aan verbanden in echt gips authentieke gips. Jonge casters geven dan weer de voorkeur aan kunststofgips. Dat kunststofgips biedt het bijkomende voordeel dat het in verschillende trendy kleuren verkrijgbaar is en men dus aan zijn of haar inspiratie kan aanpassen.

Internet zorgt voor extra boost
Gipsfetisjisme is van alle tijden en bestaat al opvallend lang. In het begin van de negentiger jaren kreeg het gips fetisjme een extra boost als gevolg van de groeiende populariteit van het internet. Zoals dat met zovele andere zaken het geval was maakte het internet het voor de vele gipsfetisjisten mogelijk om hun fetisjisme wereldwijd en anoniem te verspreiden. Op die manier ontdekten gelijkgestelde zielen dat ze niet alleen waren met hun voorliefde voor alles wat met gips en gipsverband te maken had. Dat zorgde niet alleen voor voordelen. Een belangrijk nadeel daarvan was ongetwijfeld de wildgroei aan sites die zich in fetisjisme en gipsfetisjme specialiseerden.

Soorten gipsfetisjisten

Er bestaan vele soorten gipsfetisjisten of casters. Sommigen worden opgewonden van het zien van anderen met een gipsverband. Voor de meesten is het zien van het gips veruit de belangrijste reden om aan gips fetisjme te doen. Daarbij is het voor de meeste gipsfetisjisten dan ook onbelangrijk of het gipsverband omwille van een of andere kwetsuur of omwille van het plezier werd aangebracht.

Genieten van zelf gips te dragen

Een groot aantal gipsfetisjisten hecht weinig of geen belang aan het zien van personen met een gipsverband. Ze genieten wel van het zelf dragen van een een gipsverband. Het betreft dan meestal personen of castees die een gipsverband dragen uitsluitend voor hun plezier en dus niet om de ene of andere medische reden. Een andere minderheid van deze Castees raken ook opgewonden van het dragen van een gipsverband. De meest extreme vorm van een gipsfetisj proberen zelfs opzettelijk een been of een ander lichaamsdeel te breken om toch maar in het gips te belanden. Deze snappers behoren tot de minderheid van de gipsfetisjisten. Een gipsfetisjist vindt het meestal niet aangenaam om pijn te lijden als hij in het gips zit.

Casters raken opgewonden bij het aanbrengen van een gipsverband
Casters raken vooral opgewonden als ze zelf een gipsverband mogen aanleggen bij een zogenaamde castee. Deze laatste kickt dan weer op zijn of haar beurt om met een gipsverband te mogen rondlopen. Deze plezier- of vrijetijdsgipsen worden in veruit de meeste gevallen gedurende slechts enkele uren of hoogstens een weekend gedragen. Het dragen van een gipsverband gedurende meerdere weken of maanden komt zelden voor. Wil je wel zo lang een gipsverband dragen, Dan zul je wel een goed verhaal moeten verzinnen om het langdurig dragen van je gipsverband tegenover zowel je gezinsleden als je familie, vrienden en kennissen te kunnen rechtvaardigen. Dat wijst nog altijd op het taboe dat rod fetisjme en gipsfetisjme heerst.

Seksueel fetisjme
Het gaat hier om een van de vele seksuele fetisjisme waar slechts weinigen van op de hoogte zijn. Velen reageren dan ook erg geschokt als ze vernemen een gipsfetisjt in hun naaste omgeving. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is het verzinnen van een geloofwaardig verhaal en het correct aanleggen van een gipsverband noodzakelijk. Men is dus meestal erg goed op de hoogte van de maximale tijd dat een of ander lichaamsdeel in het gips wordt gelegd. Het aanleggen van het gipsverband moet uiteraard even professioneel gebeuren. Het verband moet er zo ‘echt’ mogelijk uitzien. Online en dan vooral op YouTube vind je vele gespecialiseerde websites, films en video’s waar het aanleggen van een gipsverband stap voor stap wordt uitgelegd. Op die manier is nu zelfs geen verschil meer merkbaar tussen een recreatief aangelegde gips en een noodzakelijk en dus medisch verantwoord gipsverband.